Heeft u vragen of zoekt u informatie en bent u in het bezit van WHATSAPP? Sla dan ons telefoonnummer 0618477184 op en stuur een berichtje!


Veelgestelde vragen

V. 1. Wanneer is het de laatste dag om je aan te melden voor de Hadj?
A: Dit is voornamelijk afhankelijk van de beschikbaarheid. Indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn, dan is de laatste dag een maand voor Hadj.

V. 2. Wanneer zal de ambassade beginnen met het verstrekken van de hadj-visums en hoe lang duurt de afhandelingtermijn hiervan?
A: Hadj-visums worden over het algemeen 1 tot 2 weken na het indienen van alle documenten door de ambassade afgegeven.

V.3. Kunt u mij een hadj-visum garanderen?
A: Indien alle documenten vroegtijdig worden afgegeven bij ons, dan kan Mekka-Reizen dit insha Allah garanderen. Voor uitzonderingsgevallen kan Mekka-Reizen echter geen garantie afgeven.

V.4. Ik wil graag Hadj/ Umrah gaan verrichten met mijn echtgenote, dienen daarvoor extra documenten voor overhandigd te worden?
A: Naast de bekende documenten is het ook noodzakelijk een kopie van een huwelijksakte aan ons te overhandigen.

V.5. Ik heb geen mahram (omdat ik niet getrouwd, weduwe of gescheiden ben), kan ik dan mee met hadj?
A: Elke vrouw boven de 45 jaar kan met ons meegaan als ze met een groep vrouwen meereist. Wel is het noodzakelijk dat een verantwoordelijke met u meegaat.

V.6. Kan ik met een toeristen- of uitnodigingsvisum met hadj?
A: Nee, dergelijke visums zijn niet acceptabel voor hadj.

V.7. Kan ik met een verblijfsdocument een hadj-visum krijgen?
A: Ja, mits deze na terugkomst nog 6 maanden geldig is.

V.8. Ik ben ziek en wil graag met hadj, kan ik bij u reserveren?
A: Meestal wel, maar we hebben meer informatie nodig over uw situatie zodat we u het beste advies kunnen geven.

V. 9. In het geval ik kom te overlijden in Saoedie-Arabië, heb ik dan mogelijkheden om van te voren aan te geven in welke land ik begraven wil worden?
A: Helaas is dat niet mogelijk, zodra iemand komt te overlijden in Saoedie-Arabië wordt hij of zij daar begraven.

V. 10. Wat zou ik mee moeten nemen met hadj?
A: Belangrijk is het om de paspoortvisum mee te nemen en alle benodigde documenten die nodig waren om de visum te verkrijgen. Daarnaast adviseren wij u om niet te veel kleding mee te nemen. Dit omdat het weer daar erg prettig is. In Medinah is het af en toe bij het fajr-gebed best wel fris, wij adviseren u daarom om wel een jas of trui mee te nemen.

V. 11. Hoeveel contant geld zou ik moeten meenemen?
A: Dieven en zakkenrollers slaan hun slag wel eens tijdens de hadj- of umrahperiode. Mekka-Reizen adviseert u daarom om niet te veel contant geld mee te nemen. Een pinpas adviseren wij u wel om mee te nemen.

V. 12. Ik ben een nieuwe moslim (moslima) met een nietislamitische naam, kan ik dan met u mee met hadj?
A: Indien u ons een verklaring kunt overhandigen van een islamitische instelling waarmee aangetoond wordt dat u moslim(a) bent, dan kunt u ons vergezellen tijdens de hadj of umrah.

V. 13. Ik ben mijn huwelijksakte kwijtgeraakt, kan ik alsnog met mijn echtgenote mee met hadj?
A: Ja, op voorwaarde dat u een verklaring bij het consulaat opvraagt of een verklaring van een islamitische instelling waarop aangegeven staat dat u getrouwd bent met de persoon met wie u wil reizen. Ook is een uitreksel uit het bevolkingsregister geldig.

V. 14. Vanaf wanneer kan ik de umrah verrichten?
A: De umrah kan verricht worden vanaf de tweede maand na hadj tot het einde van de Ramadan. Voorwaarde met betrekking tot de Ramadan is dat er minstens twee weken voor de Ramadan geboekt moet worden.

V. 15. Wat zijn de minimaal en maximaal aantal dagen dat ik met umrah of hadj kan gaan?
A: Om rustig een umrah te kunnen verrichten heeft u minimaal 2 dagen nodig en u kunt maximaal voor 30 dagen boeken. Met betrekking tot hadj kunt u voor minimaal 2 weken en maximaal 5 weken boeken.

V. 16. Ik hoor in Nederland dat veel reisbureaus op het gebied van hadj/umrah onbetrouwbaar zijn, hoe zit het met jullie betrouwbaarheid?
A: Mekka-Reizen is een reisbureau die er alles aan doet om de klant tevreden te stellen. Bij ons is de klant koning. In de afgelopen jaren dat we actief waren tijdens het organiseren van hadj/ umrah reizen hebben wij onze betrouwbaarheid bewezen. Een persoon die informatie over een reisbureau wil met betrekking tot zijn betrouwbaarheid kan het beste contact opnemen met de Saoedische Ambassade te Den Haag. Hun telefoonnummer is 070- 3614391.

V. 17. Als ik nu een hadj/ umrahreis reserveer en borg betaal, kan ik in de toekomst dan nog annuleren en de borg terugkrijgen?
A: Indien u gereserveerd heeft en een borg betaald heeft, dan is het in principe mogelijk om de reis te annuleren. Gezien het feit dat Mediterranee Reizen uw borg betaald heeft aan de desbetreffende reisoperator is het niet mogelijk om deze aan u te retourneren.

V. 18. Wat kost het mij als ik een datum wil wijzigen mbt hadj/umrah?
A: Hier kot aantwoord

V. 19. Zijn er ook speciale kortingen die jullie verstrekken?
A: Als ervaren reisbureau op het gebied van hadj /umrah kunnen wij u scherpe groepskortingen bieden. Deze groepskorting kunnen wij bieden voor zowel scholen, stichtingen, bedrijven, moskeeën enz.

V. 20. Om in aanmerking te komen voor groepskorting, uit hoeveel personen moet de groep bestaan?
A: Om in aanmerking te kunnen komen voor groepskorting dient de groep minstens te bestaan uit 20 mensen.

V. 21. Is het mogelijk om alleen een hadj- /umrahvisum door jullie te laten regelen?
A: Gezien de voorwaarden die door de Ministerie van Hadj gesteld worden is het in principe niet mogelijk voor ons om alleen een visum zonder pakket voor u te regelen.

V.22. Hoe komt het dat de prijzen van umrah/ hadj met andere reisbureaus van elkaar verschillen?
A: Net zoals dat kwaliteit, service en betrouwbaarheid verschilt tussen de verschillende reisbureaus, zo verschillen de prijzen ook tussen hen. Ook door de afstand naar de hotels toe kunnen de prijzen met elkaar verschillen. Normaal gesproken is het zo dat hoe dichter uw hotel van Masjid Al-Haram is, hoe hoger de prijs van uw pakket. Ook het seizoen waarin u boekt is van belang voor de prijs.

V. 23. Als ik in Jeddah aangekomen ben, hoe word ik dan vervoerd naar Mekka of Medinah?
A: Het transport van Jeddah naar Mekka of van Jeddah naar Medinah vindt plaats door middel van klimaatgeregelde bussen. Ook is het mogelijk om verschillende modellen auto’s of bussen te huren.

V. 24. Als ik vandaag bel voor een prijsofferte, is deze prijs dan ook gegarandeerd?
A: De prijs is pas definitief als u daadwerkelijk geboekt heeft en het bevestigd is. De prijzen met betrekking tot umrah kan van de één op de andere dag verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de vluchten en hotels. Met betrekking tot hadj kunnen wij de prijzen wel garanderen.

Volg ons en lees hier wat onze laatste nieuwtjes en acties:

    

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen ontvangen? Meldt u dan nu aan voor de Mekka- Reizen nieuwsbrief!

  Achternaam*

  Voornaam*

  Telefoonnummer*

  Email*

  Om spam te voorkomen vragen we u
  de onderstaande code over te typen.

  captcha